Mediul înconjurător

Mediu

Preocuparea faţă de mediu – o chesiune firească

DAF Trucks N.V. ia foarte în serios problema protecţiei mediului. Preocuparea faţă de mediu este o chestiune firească în toate activităţile desfăşurate de DAF.

Diminuarea impactului asupra  mediului

Suntem conştienţi de faptul că trebuie să ne asigurăm că toate procesele şi produsele noastre au un impact cât mai mic posibil asupra mediului. În paralel cu creşterea continuă a calităţii şi eficienţei atenţia noastră se îndreaptă, în mod continuu, asupra reducerii impactului activităţilor noastre asupra mediului înconjurător. De exemplu, în Eindhoven apa dintr-un canal din apropiere este utilizată pentru răcirea echipamentelor noastre de producţie în locul apei potabile de calitate superioară. In noul nostru laborator de ultimă generaţie de testare a motoarelor utilizăm frâne de motor electrice avansate. Aceasta face posibilă generarea unei cantităţi suficiente de electricitate care să acopere până la 20% din necesarul fabricilor noastre din Eindhoven. Atât facilităţile de producţie din Olanda cât şi cele din Belgia întrunesc criteriul “zero deşeuri în mediul înconjurător” ceea ce înseamnă că nici un deşeu nu este dispersat în mediul înconjurător ci, dimpotrivă, este mai departe procesat.

Motoarele PACCAR

Preocuparea faţă de mediu este evidentă şi la nivelul produselor noastre. Cum ar fi, de exemplu, motoarele PACCAR silenţioase şi economice ce întrunesc bineînţeles cerinţele de emisii Euro 5. DAF îşi face din nou remarcată poziţia de lider în domeniul dezvoltării motoarelor, fiind primul producător european de camioane care oferă gama completă de motoare în versiunea ultra ecologică EEV.  Aceste vehicule ecologice avansate prezintă un nivel al emisiilor de particule poluante cu cel puţin 33% mai scăzut decât nivelul impus prin standardul de emisii actual Euro 5. Până recent se presupunea că acest lucru poate fi atins doar cu motoarele pe gaz. DAF a demonstrat că poate atinge valori chiar şi mai scăzute cu motoare diesel durabile şi fiabile.

Vehiculele hibrid

În acelaşi timp dezvoltăm alternative. Fiind printre primii producători europeni de camioane, DAF a demarat producţia de camioane de distribuţie hibride. Modelul DAF LF hibrid utilizează un sistem hibrid paralel diesel/electric în care camionul este acţionat de un motor diesel, un motor electric sau o combinaţie între cele două.  Prin intermediul tehnologiei hibride DAF economia de combustibil şi prin urmare nivelul emisiilor de CO2 pot atinge până la 20% în funcţie de tipul de aplicaţie.

Ne focusăm continuu pe creşterea eficienţei produselor noastre, diminuarea nivelelor de zgomot şi emisii nocive de gaze de esapament, mentenanţă redusă si posibilităţi îmbunătăţite de reciclare. Aceasta este o cursă continuă. Vom continua să ne focusăm pe optimizarea preocupării noastre pentru mediu. Atât clienţii noştri, personalul angajat cât şi societatea sunt îndreptăţiţi să aştepte de la noi acest lucru.

CONFIGUREAZA-TI CAMIONUL!
click aici pentru a alege cerintele tale specifice