Ce rămâne ascuns oglinzii…… este afişat de cameră

Conducerea unui camion mare în traficul dens şi eterogen necesită o prudenţă sporită din partea şoferului. Străzile aglomerate ale oraşului pot fi foarte obositoare.

În timp ce şoferul camionului aşteaptă la semafor sau încetineşte pentru o curbă strânsă, pietoni sau biciclişti se pot deplasa în zona imediat din faţa sau din lateralul vehiculului fără a fi observaţi de şofer, fiind implicaţi într-o coliziune când camionul se pune din nou în mişcare.

Pentru a creşte siguranţă rutieră, Uniunea Europeană a făcut obligatorii mai multe câmpuri vizuale în jurul vehiculului, pentru a acoperi acele zone ascunse vederii directe prin geamuri.

Camera pentru vedere frontala DAF

La efectuarea de manevre în traficul aglomerat, şoferul camionului trebuie să consulte permanent diversele oglinzi montate pe vehicul, pentru a se asigura că nu există alt trafic în apropierea imediată a camionului.Sistemul de cameră pentru vedere frontală DAF contribuie semnificativ la facilitarea şi creşterea siguranţei conducerii camionului.

Dintr-o singură privire, şoferul poate controla a zonă mult mai largă decât cea solicitată prin lege, ceea ce reduce substanţial pericolul ca participanţii la trafic vulnerabili să nu fie observaţi.

CONFIGUREAZA-TI CAMIONUL!
click aici pentru a alege cerintele tale specifice