Control adaptiv al vitezei de croazieră (ACC) şi Forward Collison Warning (FCW)

Controlul adaptiv al vitezei de croazieră reduce solicitarea la care este supus şoferul şi măreşte siguranţa de conducere prin menţinerea unei distanţe de siguranţă faţă de vehiculele care se deplasează în faţă.
ACC include o funcţie Forward Collision Warning (FCW) care avertizează şoferul dacă este necesară intervenţia manuală pentru evitarea unei coliziuni.
ACC a fost conceput în primul rând pentru utilizare pe drumuri principale şi autostrăzi.

Principiu de funcţionare

Un senzor radar în spatele grilei detectează obiectele care se deplasează în faţa vehiculului şi determină viteza lor relativă şi distanţa până la acestea. Sistemul ACC este conectat la alte sisteme de management al vehiculului pentru controlul frânării, puterea motorului, schimbarea vitezelor şi controlul retarderului (MX Engine Brake şi/sau intarder), pentru a permite intervenţia directă a ACC în respectivele sisteme.
Şoferul setează o viteză de croazieră dorită şi o distanţă până la vehiculul din faţă. Dacă este necesar, ACC va adapta viteza vehiculului pentru a menţine distanţa presetată.

Acţionarea ACC

Pe aripa planşei de bord există două comutatoare: unul de activare/dezactivare ACC şi unul de stabilire a distanţei faţă de traficul din faţă.
Viteza de croazieră este reglată prin intermediul comutatoarelor din spiţa din dreapta a volanului.

Materiale de descărcat

Faceţi clic mai jos pentru a descărca o fişă de informaţii sau o animaţie ACC 3D completă.
- Fişă de informaţii ACC
- Animaţie ACC (7 MB) (Windows Media Player)

CONFIGUREAZA-TI CAMIONUL!
click aici pentru a alege cerintele tale specifice