EVW Holding in parteneriat cu TH Group!
[ 01. 10. 2019 ]

EVW Holding are noi parteneri in obtinerea pozitiei de leaderi de piata in Romania!

Schimbarile in EVW Holding au inceput inca din primele luni ale anului 2019, cand Gheorghe Chita a devenit unic actionar al societatii, dupa ce fostii parteneri (Ad van Wijk, Mircea Muresan si Gheorghe Chita) au hotarat sa se separe si astfel fiecare dintre ei sa se poata implica 100% in businessul de care se simte mai apropiat si la care se pricepe cel mai bine.

In compania de vanzari camioane si retea service (veche de peste 20 ani), actualul CEO, Gheorghe Chita s-a implicat foarte mult si emotional, si isi doreste pentru EVW Holding sa dezvolte o echipa de management performanta si sa ajunga pe o pozitie similara cu potentialul pe care il are, ca atare a vazut in actualii parteneri de la Turbos Hoet niste aliati puternici in a castiga si mai mult teren pe piata camioanelor din Romania.

Din primavara 2019, Turbos Hoet au cumparat 50% din actiunile companiei EVW Holding. Piet Wauters, CEO TH Group declara: „Când Gheorghe Chita - pe care îl cunoastem de mult, pentru ca suntem de mult parteneri în TH Romania, compania care vinde aici turbosuflante - m-a întrebat daca sunt interesat de un joint-venture, am fost foarte entuziasmati de acest proiect, cu atât mai mult cu cât România a fost mereu o provocare interesanta pentru noi, deoarece nu puteam intra pe aceasta piata din moment ce DAF lucreaza cu un singur distribuitor în fiecare tara”.

( foto de la stanga la dreapta: Peter Tytgadt, Gheorghe Chita si Piet Waters)

Turbos Hoet Group, cu sediul central în Hooglede (Belgia), are o experienta de peste 40 de ani în vânzarea de camioane noi si rulate si in distributia de piese de schimb, fiind lider pe piata europeana a turbosuflantelor în 2017, cu vânzari de circa 62.000 de unitati. Cu 970 de angajati, TH Group este activ în Franta, Olanda, Belgia, Rusia, Polonia, România si Belarus. Totodatã, compania belgianã este cel mai mare dealer DAF din lume, cu 4.150 de camioane noi livrate în Europa: aproximativ 1.000 în Belgia, 850 în Franta, 650 înBulgaria (aici a fost doi ani consecutivi lider de piata cu o cota de 23%), 400 în Belarus (unde este lider de multi ani si are o cotã de 32%) si 700 în Rusia.

Parteneriatul cu TH Group vine cu numeroase avantaje pentru clientii si viitorii parteneri EVW Holding:

  • Posibilitatea de închiriere vehicule comerciale rulate pe perioada intre 6 si 36 de luni;
  • Disponibilitate de stoc ridicata atat pe partea de vehicule noi cat si rulate, tinand cont ca TH reprezintă aproximativ 7% din producția mondială a DAF;
  • Prețuri agresive pe partea de piese dar și furnizori noi in portofoliul EVW;
  • Suport pe partea de service, ITS, tractare si garanții in toate tarile in care TH deține ateliere service, in special pe partea de nord a Franței și trecerea spre Marea Britanie, zone in care clientii români au întâmpinat greutăți in trecut;
  • Finantarea interna este un alt subiect care se afla in atentia noastra, subiect care in scurt timp se va transforma in realitate si arma in lupta din piata;
  • Dezvoltarea diviziei de dezmembrari este un alt proiect la care se lucreaza in aceasta perioada.

La nivelul României, vânzările capetelor tractor DAF se situează la acelasi nivel cu cele de anul trecut, la nivel European, conform primelor 8 luni, DAF continua trendul ascendent in piata capetelor tractor (20% cota de piata) si se mentine constant in piata de rigide. Scăderea ofertei de transport din Germania, pachetul de mobilitate și creșterea veniturilor salariale ale șoferilor sunt cele mai importante provocări cu care ne confruntăm în acest an și cu siguranță si anul viitor. Piata de vehicule rulate a devenit extrem de volatilă din punct de vedere al prețurilor pe fondul unei oferte extrem de mari la nivel european. Pana la final de an ne vom confrunta cu vanzari preponderent de retail si focusul EVW este de a optimiza si reduce stocul de vehicule noi dar și pe cel de rulate "tinere".

EVW Holding continua investitiile in reteaua de service, atat prin prisma deschiderii de noi locații cat si prin dezvoltarea celor deja existente sau trecerea spre locații proprii in zona unde momentan este in chirie. Totodata focusul va fi si pe dezvoltarea dealerului din Cisinau si pe obtinerea unei cotatii mai bune pe piata din Republica Moldova. EVW Holding continua colaborarea cu VDL, care a inceput cu ceva timp in urma si s-a dezvoltat foarte bine, in primele 7 luni ale acestui an s-au vandut peste 100 autocare si autobuze, VDL este un brand cu potential la nivel mondial si vin cu know-how pe parte electrica.

Informatii despre serviciile si reteaua TH Group AICI

 

 

 

ai nevoie de consultanta?
CONFIGUREAZA-TI CAMIONUL!
click aici pentru a alege cerintele tale specifice