O bază solidă

Modelul XF105 are un șasiu extrem de compact, care integrează în mod inteligent toba de eșapament, suportul bateriilor, rezervorul AdBlue de 100 litri și unitatea de dozare într-un singur modul. De asemenea, așezând rezervoarele de aer și componentele sistemelor de frânare în interiorul șasiului, s-a creat spațiu pentru rezervoare de combustibil extrem de mari.

Variantele de execuție cu două punți pot fi prevăzute cu capacitate a rezervorului de până la 1,500 litri, care permite realimentarea la autobază sau acolo unde este mai eficient pentru operație.

ȘasiulXF  robust este realizat din oțel de calitate, rezultând o construcție extrem de rezistentă, dar în același timp ușoară pentru sarcini mari. Pentru a simplifica activitatea carosierului, principalele traverse ale șasiului sunt pregăurite pentru a asigura o montare mai ușoară a corpului.

Poate fi furnizat și un modul pentru carosier (BBM) pentru a facilita comunicarea dintre sistemele electrice ale vehiculului și corp.

Capete tractoare cu două, trei sau patru punți

Diferitele tipuri de șei de cuplare fixe sau culisante montate din fabrică sunt disponibile pentru toate modelele de capete tractoare XF105. Pentru transporturi de mare volum , DAF poate furniza o versiune de cap tractor 4×2 cu o șa de cuplare extrem de joasă, având o înălțime de numai 96 cm.

Aceasta înseamnă că se pot folosi remorci cu o înâlțime interioră de aproape trei metri pentru volume de încărcare de până la 100 m3. Acest așa-numit tractor Low-Deck are o punte față de 7,5 tone cu arcuri parabolice și o punte spate de 11,5 tone cu suspensie pneumatică cu patru burdufuri. Opțional, este disponibilă și o punte față cu suspensie pneumatică.

Pentru o capacitate de încărcare suplimentară este disponibilă o gamă de șasiuri 6×2. Modelul cu direcționare dublă 6×2 este livrat cu o punte spate direcționată și cu posibilitatea de ridicare. Un avantaj important al aceste punți portante spate este spațiul redus necesar pentru întoarcere.

Pentru aplicații speciale, cu solicitări ușoare sau grele, capetele tractoare 6×2 sunt disponibile cu punte portantă posterioară cu posibilitate de ridicare, cu montare simplă sau dublă. Pentru operatorii care au nevoie de sarcini suplimentare limitate, DAF poate furniza modelul XF105 cu punte portantă anterioară ușoară, nedirecționată, cu posibilitate de ridicare și jante de 17,5”.

Pentru a completa gama de capete tractoare sunt disponibile un cap tractor cu 3 punți și unul cu 4 punți cu acționare dublă – foarte utile pentru transportul greu.

Gamă largă de autoșasiuri

DAF furnizează autoșasiul XF105 ca model standard 4×2 cu o bază largă de opțiuni pentru ampatament. Există și o gamă largă de autoșasiuri 6×2. Toate versiunile de punți portante sunt echipate cu suspensii pneumatice și sunt disponibile cu roți simple sau duble. Suspensia pneumatică din față este opțională.

Modelul 105 este disponibil și ca șasiu 6×2 cu punte spate portantă direcționată pentru manevrabilitate sporită în spațiu de întoarcere redus. Gama a fost completată cu versiunile 6×4, 8×2 și 8×4.

CONFIGUREAZA-TI CAMIONUL!
click aici pentru a alege cerintele tale specifice